США схвалили продаж Йорданії UH-60M для VIP-перевезень

UH-60M Black Hawk

Державний департамент США погодив продаж Йорданії за програмою Foreign Military Sale (FMS) одного гелікоптера UH-60M Black Hawk та пов'язаного з ним обладнання за 23 млн дол.

Відповідне повідомлення 7 липня оприлюднене Агентством Міноборони США з питань співробітництва в галузі безпеки (DSCA), яке повідомило Конгресу про можливість такого продажу. Повідомлення про потенційний продаж вимагається американським законодавством.

Повідомляється, що гелікоптер UH-60M буде використовуватися для забезпечення пересування йорданської королівської сім'ї «безпечним та ефективним способом», у складі існуючої королівської ескадрильї гелікоптерів «Блек-Хоук» .

Схвалений запит Йорданії включає придбання гелікоптера UH-60M Black HawkM в стандартній конфігурації армії США зі стандартним обладнанням (GFE), включаючи 2 двигуни T700-GE-701D,, систему попередження про ракетну атаку, системи попередження про радіолокаційне опромінення противником AN/APR-39 та про лазерне опромінення AN/AVR-2B; по дві радіостанції AN-ARC-231 і AN-ARC-201D; відповідач системи розпізнавання «свій-чужий» AN/APX-123A; дві вбудовані системи глобального позиціонування з інерційною навігацією (EGI); систему планування авіаційних місій (AMPS), а також послуги з розробки та підтримки програмного забезпечення AMPS; та інші пов'язані елементи технічного, логістичного та програмного забезпечення. Орієнтовна загальна вартість – 23 млн доларів.

Основними підрядниками будуть Sikorsky Aircraft Company (Stratford, CT) та General Electric Aircraft Company (Lynn, MA).

фото © Thomas Girke