Безпілотник зняв розстріл росіянами евакуаційної групи

Безпілотник зняв розстріл росіянами евакуаційної групи

Цього тижня світ став свідком страшного воєнного злочину. Розстрілу української групи на Донбасі, яка намагалася забрати тіло загиблого українського бійця. На вимогу окупантів наші військові спеціально наділи білі шоломи і жилети: щоб здалеку було видно, куди і за ким ідуть. Але попри домовленості про режим тиші, бойовики відкрили вогонь.

«Сподіваюсь, ці кадри побачать на суді над російськими військовими злочинцями. Безпілотник зняв розстріл пошукової групи, яка вийшла 13.07.2020, близько 14:00, на пошуки тіла загиблого українського розвідника Дмитра Красногрудя, біля села Зайцеве», – написав у Telegram кореспондент ТСН Андрій Цаплієнко.


Важкопоранена людина, одягнена в білий шолом та білий бронежилет, намагається відповзти в укриття. Російські найманці скрізь тиражували брехню. Мовляв, українські морпіхи, замість пошукової групи, відправили диверсантів.

Але ці кадри спростовують все, що вони накидають на вентилятор, і доводять:

  • 1) російські найманці бачили людей у білій формі;
  • 2) вони стріляли по білих шоломах на враження.

«Цей хлопець був уражений першим. Бойовики оголосили, що він загинув. Його ім'я не варто давати, допоки це не зробить бригада. Але, за моєю інформацією, він був ще живий, коли до нього дістались ці покидьки», – пише Андрій Цаплієнко. — Білі шоломи, білі бронежилети, білі пов'язки на руках це була головна умова, за якої бойовики погодились надати "режим тиші". Тож вони добре знали, хто і коли до них підійде».


На этой неделе мир стал свидетелем страшного военного преступления. Расстрела украинской группы на Донбассе, которая пыталась забрать тело погибшего украинского бойца. По требованию оккупантов наши военные специально надели белые шлемы и жилеты: чтобы издалека было видно, куда и за кем идут. Но несмотря на договоренности о режиме тишины, боевики открыли огонь. Теперь оккупанты пытаются убедить мир, что открыли огонь – по диверсантам. Но ТСН получила неопровержимые доказательства, что кремлевские наемники – в нарушение всех международных соглашений – сознательно расстреляли людей в белом. Которые шли с гуманитарной миссией. Выпуск ТСН.Тиждень за 19 июля 2020 года.