Росія показала перше офіційне фото нової САУ «Мальва»

Росія показала фото нової САУ Мальва

У російських ЗМІ з'явилося фото нової самохідної установки «Мальва» на колісному шасі. Знімок надало ЦНДІ «Буревісник», що здійснює розробку в рамках ДКР «Набросок».

Перше зображення (малюнок) САУ 2С43 «Мальва» з'явилось у середині жовтня минулого року. Тоді ж була озвучена перша інформація. Зокрема те, що в якості вогневого компонента на САУ «Мальва» використовується 152-мм гармата 2А64, яка використовується в САУ «Мста-С». Можливий варіант установки модернізованої версії цієї гармати, але дані відсутні через секретність розробки. Також розробник поки не розголошує характеристики нового комплексу.

Росія показала фото нової САУ Мальва

У ролі шасі «Мальви» виступає всюдихід БАЗ-6010-027 з колісною формулою 8х8 виробництва Брянського автомобільного заводу (БАЗ), а не білоруський тягач МЗКТ (Мінський завод колісних тягачів), традиційно використовуваний в російській армії в якості платформи для розміщення різного озброєння. Заявляється, що використання в якості шасі російського всюдихода, який має високу прохідність і надійність, дозволить російської армії позбутися іноземних комплектуючих в бойовій техніці, що значно спрощує експлуатацію.

Росія показала фото нової САУ Мальва

Раніше повідомлялося, що у рамках ДКР «Набросок» розробляється відразу кілька зразків озброєння, зокрема 120-мм САУ «Флокс» на шасі Урал-ВВ, 120-мм «арктична» САУ «Магнолія» на шасі дволанкового тягача ДТ-30МП і 82-мм міномет «Дрок» на шасі «Тайфун-ВДВ».

120-мм самохідна артилерійська установка 2С40 Флокс 120-мм самохідна артилерійська установка 2С40 «Флокс»

120-мм самохідна артилерійська установка Магнолія 120-мм самохідна артилерійська установка «Магнолія»

82-мм самохідний міномет 2С41 Дрок 82-мм самохідний міномет 2С41 «Дрок»

Читати також:Дослідний зразок російської 152-мм САУ 2С35-1 «Коаліція-СВ» на колісному шасі


Нагадаємо, що з 27 по 30 квітня 2021 року в Києві має відбутися наступна XVII Міжнародна спеціалізована виставка «Зброя та безпека».

Ukrainian Military Pages запрошує вітчизняні компанії на свої сторінки – розмістимо на безоплатній основі Ваші анонси та пресрелізи

наш e-mail: ukrmilitarypages@gmail.com