У Черкаському сформовано навчальний батальйон

У Черкаському сформовано навчальний батальйон

На 239-у загальновійськовому полігоні оперативного командування «Схід», що у Черкаському на Січеславщині, сформовано навчальний батальйон, який був підготовлений британськими інструкторами у рамках місії Orbital.

Про це повідомляє Український мілітарний портал .

Батальйон призначений акумулювати та передавати досвід частинам, що прибувають на полігон для відновлення боєздатності. Серед інструкторів батальйону фахівці з вогневої підготовки, тактичної медицини, зв’язку, топографії, інженерної та тактичної підготовки.

«Коли бригада виходить на відновлення боєздатності, наші інструктори проводять з військовослужбовцями заняття з удосконалення навичок за кожною з дисциплін з урахуванням досвіду та стандартів, які нам передали британці», – зазначив командир навчального батальйону 239-го загальновійськового полігона майор Половний.

Крім того, наразі сім інструкторів з батальйону працюють із британськими інструкторами, що проводять місячний курс з індивідуальної підготовки в межах місії Orbital для 150 військовослужбовців з усієї України. По завершенню курсу 150 військовослужбовців з усіх оперативних командувань ЗСУ поширять здобуті навички у війська як інструктори навчальних батальйонів і фахівці з бойової підготовки окремих військових частин.