МВС хоче поставити на облік усі квадрокоптери в Україні

МВС хоче поставити на облік всі безпілотники

Міністерство внутрішніх справ України розробляє законопроєкт, який надасть МВС повноваження щодо сертифікації, реєстрації та контролю використання всіх безпілотних літальних апаратів (БпЛА) вагою від 0,25 до 20 кг.

Про це повідомив глава Всеукраїнської федерації власників безпілотників Тарас Трояк.

За його словами, законопроєктом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо застосування правоохоронними органами безпілотних повітряних суден і протидії їх незаконному використанню» пропонується:

  • драконівські штрафи і конфіскація у власність держави, у разі порушень;
  • Вас зможе штрафувати хто захоче – поліція, прикордонна служба;
  • обов'язкова реєстрація в МВС всього що важить до 20 кг;
  • базу [цих] БпЛА веде МВС, а не Державіаслужба;
  • обов'язкова сертифікація для всього, що важить більше 250 грамів.

«І найулюбленіше: «Вчинення дій з використання безпілотних суден, що порушують громадський порядок і спокій громадян». Всі ми знаємо яких саме громадян», – підсумував він.


МВС хоче поставити на облік всі безпілотники МВС хоче поставити на облік всі безпілотники МВС хоче поставити на облік всі безпілотники МВС хоче поставити на облік всі безпілотники МВС хоче поставити на облік всі безпілотники МВС хоче поставити на облік всі безпілотники МВС хоче поставити на облік всі безпілотники МВС хоче поставити на облік всі безпілотники МВС хоче поставити на облік всі безпілотники МВС хоче поставити на облік всі безпілотники МВС хоче поставити на облік всі безпілотники МВС хоче поставити на облік всі безпілотники