Українці прибули до Німеччини для участі у Combined Resolve

Українці прибули до Німеччини для участі у Combined Resolve

До навчального центру «Хохенфельс» Сухопутних військ ЗС США, що у Німеччині, прибули підрозділи Збройних Сил України, які братимуть участь у навчаннях Combined Resolve XIV.

За планом навчань український взвод позначення дій противника від Міжнародного центру миротворчості та безпеки (на БМП-1) гратиме за «поганих хлопців» – діятиме у складі американського батальйону OPFOR. Водночас підрозділ Сил спецоперацій та рота 28 окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу виступатимуть за протилежну сторону – сили BLUEFOR («хороших хлопців»). Рота нещодавно повернулась з району проведення операції Об'єднаих сил (ООС), де протягом 9 місяців виконували бойові завдання з протидії російським окупантам на донецькому напрямку.

— Механізована рота укомплектована БМП-2, а також має придані зенітне та розвідувальне відділення. Діятимемо у складі танкового батальйону ЗС США з виконанням завдань, які безпосередньо полягатимуть у веденні розвідки та наступальних та оборонних дій тощо, – зазначив командир роти старший лейтенант Вадим Черній.

Українці прибули до Німеччини для участі у Combined Resolve Українці прибули до Німеччини для участі у Combined Resolve Українці прибули до Німеччини для участі у Combined Resolve Українці прибули до Німеччини для участі у Combined Resolve Українці прибули до Німеччини для участі у Combined Resolve