Житомирський завод передав армії 30 БМП і теж розпочав виробництво гусениць

Житомирський завод передав армії 30 БМП-1 та БМП-2 і теж розпочав виробництво гусениць

Житомирський бронетанковий завод передав Міноборони партію бойових машин піхоти після капітального та регламентного ремонту, зокрема – понад 20 БМП-1 та біля десятка БМП-2.

Військову техніку відремонтовано в рамках державного оборонного замовлення 2020 року, повідомляє пресслужба ДК «Укроборонпром», частиною якого є ЖБТЗ.

Повідомляється, що підприємством було відновлено боєздатність усіх систем та агрегатів, замінено несправні прилади, перевірено роботу озброєння тощо. Крім того, в процесі ремонту БМП отримали сучасні навігаційні системи, оптичні прилади та приціли вітчизняного виробництва. Додатково на машини було встановлено фари інфрачервоного випромінювання та освітлювальні фари з сучасними діодними лампами. Частково на певних зразках відремонтованої техніки було використано гусенічні стрічки власного виробництва(?) ЖБТЗ.

Щодо гусеничних стрічок, зауважимо, що про організацію їх виробництва на ЖБТЗ раніше не повідомлялось. Офіційно оголошувалось лише про початок серійного виготовлення гусениць на харківському Державному підприємстві «Завод імені В.О. Малишева».

Також відомо, що ЖБТЗ цього року через ДГЗІНФ «Укрінмаш» придбав 68 комплектів гусениць 675-35-сб9 для БМП за 1,1 млн євро (по 16 130) виробництва чеської компанії Excalibur Army. З них 33 комплекти мали поставити протягом двох місяців після підписання Сертифікату кінцевого споживача, 20 комплектів – до 20 вересня, 15 комплектів – до 20 листопада.

Житомирський завод передав армії 30 БМП-1 та БМП-2 і теж розпочав виробництво гусениць Житомирський завод передав армії 30 БМП-1 та БМП-2 і теж розпочав виробництво гусениць Житомирський завод передав армії 30 БМП-1 та БМП-2 і теж розпочав виробництво гусениць