Угорщина придбає американські ракети на мільярд доларів

Угорщина придбає американські ракети на мільярд доларів

Угорщина підписала меморандум, яким декларує наміри придбати на мільярд доларів ракети AMRAAM, для систем протиповітряної оборони NASAMS, у американської компанії Raytheon.

Документ щодо придбання вдосконалених ракет класу «повітря-повітря» середнього дальності AIM-120 AMRAAM, за програмою іноземних військових продажів (FMS), підписали міністр оборони Угорщини Тібор Бенко і посол США в Угорщині Девід Корнстайн, Посольство США назвало угоду «найбільшою в історії оборонної закупівлею Угорщини у США».

Ми вітаємо тверду прихильність угорського уряду продовжувати модернізацію Збройних сил Угорщини шляхом придбання найдосконалішої у світі системи ППО середньої дальності, яка підвищить здатність Угорщини до забезпечення колективного захисту та самооборони. Ми сподіваємось на плідну співпрацю з Угорщиною, нашим союзником по НАТО, над цим проектом та подальший розвиток нашого довгострокового стратегічного партнерства
– зазначив посол США

Нагадаємо, що у травні Державний департамент США погодив продаж Угорщині, за програмою Foreign Military Sales (FMS), 60 авіаційних керованих ракет класу «повітря-повітря» AIM-120C-7/C-8 AMRAAM­-ER загальною вартістю 230 млн доларів.

Угорщина придбає американські ракети на мільярд доларів

NASAMS (Norwegian Advanced Surface to Air Missile System – норвезька вдосконалена ракетна система земля-повітря) – система протиповітряної оборони – спільна розробка американської компанії Raytheon і норезької Norsk Forsvarteknologia (зараз Kongsberg Defence).

Угорщина придбає американські ракети на мільярд доларів