Мільйон гривень хабара за постачання масок для армії

Мільйон грн хабара за постачання масок для військових

Служба безпеки України затримала посадовців Командування Медичних сил ЗС України за «продаж перемоги» у відкритих торгах на поставку медичних масок українським військовим.

Оборудку організували начальник управління Командування Медичних сил разом з офіцером медичної служби однієї з бригад Збройних Сил України, посадовцем Державної інспекції енергетичного нагляду та посередником, повідомила пресслужба СБУ.

За 1 мільйон гривень зловмисники обіцяли підприємцю «забезпечити» перемогу у відкритих торгах на поставку медичних масок Збройним Силам України. При цьому розмір хабара був обумовлений обсягом поставки – 1 гривня з кожної маски.

Кілька днів тому оперативники спецслужби задокументували отримання зловмисниками 400 тисяч гривень – першої частини «відкату». Затримали організаторів оборудки у момент передачі решти грошей – 600 тисяч гривень.

Під час 13 обшуків за місцями проживання та служби зловмисників правоохоронці виявили кошти, передані їм напередодні. За даним фактом відкрито кримінальне провадження.

Мільйон грн хабара за постачання масок для військових Мільйон грн хабара за постачання масок для військових Мільйон грн хабара за постачання масок для військових Мільйон грн хабара за постачання масок для військових