Орендарі не віддають приміщення «Маяку» та чинять спротив

Орендарі не віддають приміщення Маяку та чинять спротив

Один з орендарів приміщень київського оборонного заводу «Маяк», не зважаючи на закінчення терміну оренди, відмовляється звільняти приміщення і за допомогою озброєної охорони перешкоджає спробам керівництва заводу потрапити у приміщення.

Про це повідомила пресслужба Державного концерну «Укроборонпром».

Повідомляється, що у приватної компанії ТОВ «Агат», яка орендувала частину приміщень оборонного заводу по проспекту Степана Бандери, 8, закінчився строк оренди. У законний спосіб керівництво ПАТ «Завод «Маяк» поінформувало орендаря про неможливість продовження дії договору і попередило про необхідність звільнити орендовані приміщення.

Цього не було зроблено в обумовлений строк. Натомість, представники приватної компанії почали чинити опір керівництву заводу, які 2 серпня намагалися потрапити у приміщення, зокрема виставили навколо озброєних осіб і не допустили власників у будівлю.

Пізніше, під час другої спроби керівництва «Маяка» потрапити до цих приміщень, представники фірми «Агат» та невстановлені особи спортивної статури також перешкоджали діям керівництва заводу, провокували конфлікт та погрожували. На місце події викликали поліцію.

За заявою директора підприємства Віктора Кваса, Оболонським управління поліції ГУ НП України, щодо дій орендаря відкрите кримінальне провадження за ст. 356 ККУ (самоправство).

Нагадаємо, що «Маяк», після майже дворічного простою, відновив виробництво кулеметів для бронетранспортерів та інших видів зброї, зокрема підприємство є співвиконавцем контракту 2016 року з постачання БТР-4Е для переозброєння 92-ї окремої механізованої бригади.

Орендарі не віддають приміщення Маяку та чинять спротив

«Два роки завод не працював, його атакували рейдери і потроху розкрадали екс-керівники. Ми змінили на «Маяку» директора, з яким за 3 місяці стабілізували роботу, почали повертати майно і налагодили виробництво кулеметів за цим державним контрактом», – повідомив у квітні Мустафа Найєм, заступник генерального директора ДК «Укроборонпрому» з питань взаємодії з органами державної влади..