Президент змінив командування Сил спеціальних операцій

Президент змінив командування Сил спеціальних операцій

Президент Володимир Зеленський провів зустріч з новим командувачем Сил спеціальних операцій Збройних Сил України, ким став генерал-майор Григорій Галаган.

Указ про призначення якого № 358/2020 Глава держави підписав 25 серпня. Іншим указом – № 357/2020 – Володимир Зеленський звільнив з цієї посади Ігоря Луньова.

Раніше Григорій Галаган був першим заступником начальника Центру спеціальних операцій боротьби з тероризмом, захисту учасників кримінального судочинства та працівників правоохоронних органів Служби безпеки України (ЦСО «А»), а також першим заступником Міністра у справах ветеранів України.

Під час зустрічі президент звернув увагу нового командувача на те, що в умовах дії перемир’я, яке нині триває, змінилися завдання операції Об’єднаних сил.

Буде більше провокацій від проросійських бойовиків, тож і командування, і особовий склад ССО мають більше працювати над їхнім недопущенням і превентивними заходами. Також необхідне впровадження більш агресивних заходів протидії викликам, які постають, – адекватно реагувати на провокаційні дії з боку противника

Серед заходів, яких також має вжити новий командувач ССО, Володимир Зеленський назвав продовження розвитку всіх компонентів Сил спеціальних операцій.

Нагадаємо, що у рамках реформування ССО сформовані повітряний і морський компоненти, а у середньостроковій і довгостроковій перспективі має бути проведено оптимізацію чисельності полків спеціального призначення і переформування їх у Центри спеціального призначення.

Новопризначений командувач ССО запевнив Президента у найголовнішому – якісному виконанні завдань за призначенням у різних умовах, продовженні роботи, спрямованої на розвиток морського та авіаційного компонентів Сил спеціальних операцій.