Військові підмінили американський ПНБ на китайський

Військові підмінили американський ПНБ на китайський

В одній з військових частин Збройних Сил України, що дислокується на Рівненщині, викрали подарований американцями прилад нічного бачення та замінили його китайським аналогом.

Зокрема, під час підготовки до перевірки представниками США приладів нічного бачення, що були надані у якості міжнародної допомоги, було виявлено, що замість портативного монокулярного приладу нічного бачення (ПНБ), вартістю близько 70 тис грн, на складі зберігається його аналог виробництва КНР з пластиковою оптичною системою.

За фактом нестачі приладу, Військової прокуратурою Рівненського гарнізону, 3 серпня 2020 року, внесено відомості про кримінальне правопорушення за ст. 413 ККУ «Втрата військового майна» до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Нагадаємо, що у листопаді 2018 року з однієї з військових частин на Львівщині викрали 7 тепловізійних прицілів марки ARCHER та 8 приладів нічного бачення. Зазначені прилади також були виділені Україні урядом США в рамках програми міжнародної технічної допомоги.

Загалом, Сполученим Штатами Америки, у рамках допомоги було надано декілька тисяч приладів нічного бачення, зокрема AN/PVS-14, GPNVG-18 та Archer TMA-55L.