ССО отримають кораблі, катери та підводні апарати

ССО отримають кораблі, катери та підводні апарати

Морська компонента Сил спеціальних операцій ЗС України отримає суттєве поповнення корабельно-катерного складу, а також спеціальні апарати підводного руху для бойових плавців.

Про це заявив командувач ССО Ігор Луньов, повідомляють Факти.

Морська компонента сформована і укомплектована випускниками кваліфікаційного курсу. Звичайно, є проблеми, пов’язані з матеріально-технічним забезпеченням, адже морська компонента передбачає дороге обладнання. До кінця нинішнього року мають надійти апарати підводного руху, а у 2021 році очікуємо серйозне поповнення корабельного і катерного складу

Нагадаємо, що у складі Сил спецоперацій перебуває 73-й морський центр спеціального призначення імені кошового отамана Антіна Головатого, що дислокується в Очакові.

Які саме зразки озброєння і техніки надійдуть не повідомляється, про те зауважимо, що у рамках теми «Глибина», ПАТ «НВО «Київський завод автоматики», для потреб Міноборони проведені роботи з організації ремонту та модернізації виробів «Сирена» і «Протон», що призначені для транспортування бойових плавців і вантажів. Розроблена конструкторська і технологічна документація, спроектовано і виготовлено спеціальне оснащення, організовано ділянку для складання виробів, розробляється стендове та допоміжне обладнання.