ДПСУ: UAR-15 повністю замінить автомат Калашникова

UAR-15 повністю замінить автомат Калашникова

10-й окремий загін оперативного реагування «ДОЗОР» Державної прикордонної служби України отримав нові штурмові гвинтівки UAR-15 під «натовський» набій 5,56×45 мм.

Планується, що UAR-15 повністю замінить автомат Калашникова, повідомляють у Держприкордонслужбі. Нагадаємо, що ці гвинтівки нещодавно отримала й Національна гвардія.

Гвинтівка виготовляється в Україні компанією Ukrop з вітчизняних і американських комплектуючих. Зокрема, ствол та ударно-спусковий механізм, від яких безпосередньо залежить кучність стрільби, виготовлені в США компанією Daniel Defense. У цій моделі застосована газова система CARBINE з регульованим газовим блоком, що забезпечує плавну роботу автоматики. Модульна конструкція дозволяє легко робити заміну різних компонентів: прикладу, цівки, пістолетної рукоятки та іншого навісного приладдя, тим самим налаштовуючи гвинтівку для зручності в експлуатації.

UAR-15 повністю замінить автомат Калашникова

Гвинтівка має модульне компонування, верхня частина ствольної коробки та цівка мають рейки Пікатіні для встановлення аксесуарів. Модульна конструкція дозволяє легко робити заміну різних компонентів: прикладу, цівки, пістолетної рукоятки та іншого навісного приладдя, тим самим налаштовуючи гвинтівку для зручності в експлуатації.

Нагадаємо, що Держприкордонслужба провела випробування нового вітчизняного пістолета-кулемета SMG-15, який також має надійти на озброєння прикордонників.