Аваков нагородив зброєю поліцейських, які затримували «полтавського терориста»

Аваков нагородив зброєю поліцейських, які затримували полтавського терориста

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вручив нагородну зброю чотирьом полтавським поліцейським, «які відзначилися під час затримання, пошуку і знешкодження особливо небезпечного зловмисника на Полтавщині».

Про це повідомляє сайт МВС, а також сам міністр написав про це у Twitter.

Аваков нагородив зброєю поліцейських, які затримували полтавського терориста

Відомчі відзнаки МВС «Вогнепальна зброя» отримали:

  • інспектор сектору реагування патрульної поліції ГУ НП в Полтавський області, майор Артем Нужненко;
  • начальник сектору реагування патрульної поліції ГУ НП в Полтавський області, капітан Петро Гума;
  • два старших інспектори з особливих доручень - штурмовики управління «КОРД» ГУ НП в Полтавській області – старший лейтенант та старший сержант поліції.

Під час селекторної наради їх також привітав Президент України Володимир Зеленський: «Вся країна спостерігала за перебігом цієї спецоперації. Ми пишаємося вашим професіоналізмом».

Аваков нагородив зброєю поліцейських, які затримували полтавського терориста

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко зазначив, що така ситуація не є типовою для України: «Спецоперація по пошуку злочинця продовжувалась 8 днів. Минулої суботи, вночі, група поліцейських знайшла де він переховувався. Під час переслідування один із співробітників поліції Петро Гума, став третім заручником. Це рідкісний для України випадок, злочинець хотів такої долі. У нього було 8 днів для того, щоб здатися».

Начальник сектору реагування патрульної поліції Петро Гума, розповів, що вів перемовини зі зловмисником майже дві години: «Коли його виявили, я не міг застосовувати зброю, тому що він вийшов буквально за три метри переді мною, у нього вже була граната в руці без запобіжника. Почав з ним розмовляти, тим часом мій напарник викликав підмогу. Я вів з ним перемовини майже дві години. Коли почув постріл, миттєво відскочив».

Оскільки життю поліцейського загрожувала реальна небезпека, зловмисник погрожував йому гранатою, було прийнято рішення про знешкодження підозрюваного.

Аваков нагородив зброєю поліцейських, які затримували полтавського терориста

Судячи з фото, схоже що поліцейських нагородили пістолетами «Форт-17».