Армія РФ отримає 124 БМП-2М з бойовим модулем «Бережок»

Армія РФ отримає 124 БМП-2М з бойовим модулем Бережок

Міністерство оборони Російської Федерації до кінця 2022 року отримає понад 120 оновлених бойових машин піхоти БМП-2М з бойовим модулем «Бережок».

Обладнані бойовим модулем «Бережок» машини мають надійти в Західний військовий округ. Перша партія нових БМП повинна бути поставлена ​​вже цього року, повідомляють «Известия» з посиланням на джерела у російському військовому відомстві.

Повідомляється, що модернізацією БМП займеться тульське підприємство «Щегловский вал», яке успішно виконало контракт на оснащення цим бойовим модулем 360 алжирських БМП-1 і БМП-2. Для виконання замовлення для російської армії там відкрили спеціальний окремий цех.

В ході модернізації БМП, крім самого бойового модуля, отримають нові турбовані двигуни і посилену підвіску. Крім того, на БМП наростять броню.

Армія РФ отримає 124 БМП-2М з бойовим модулем Бережок

Залюднений двомісний бойовий модуль Б05Я01 «Бережок» є класичною баштою БМП-2 з оновленим комплексом озброєння: замість основного прицілу навідника БПК-2-42 встановлений комбінований приціл з незалежною системою стабілізації лінії візування в двох площинах. У ньому об'єднані візирний оптичний, тепловізійний і лазерний далекомірний канали, а також канал наведення керованої ракети.

Озброєння БМП складається з протитанкових керовані ракет «Корнет» з ефективною дальністю стрільби 5 км з можливістю застосування в денний і нічний час, 30-мм гармати для боротьби з легкоброньованою технікою і піхотою противника. У кормовій частині башти встановлено 30-мм автоматичний гранатомет АГ-30М з незалежним приводом вертикального наведення і магазином живлення на 300 гранат.

Армія РФ отримає 124 БМП-2М з бойовим модулем Бережок

Читати також:Нові російські танки Т-80БВМ не змогли вразити цілі під час показу на «Армія-2020»