Дивізіон «Айлендів» матиме свій пункт базування

опис фото

Патрульні катери Військово-Морських Сил України типу Island отримають власний пункт базування в акваторії морського торговельного порту «Південний» в Одеській області.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Відповідна інформація прозвучала від командувача ВМСУ контр-адмірала Олексія Неїжпапи під час виступу для курсантського та викладацького складу Інституту ВМС та Відділення військової підготовки Морехідного коледжу технічного флоту.

Зокрема, наприкінці 2019-го року ВМС вже було передано земельну ділянку розміром у 2,4 гектари в мікрорайоні 1/7 у місті Южне, яка буде використовуватися для потреб майбутнього дивізіону. У самому порту, для базування патрульних катерів, планується розміщення плавучого причалу типу ПЖ-61У або аналога.

Нагадаємо, що наступного року Берегова охорона США передасть ВМСУ ще три катери типу Island, це колишні катери БОХР США: USCGC Ocracoke (WPB-1307), Washington (WPB-1331) і Kiska (WPB-1336). Попередньо планується, що перші два катери увійдуть до складу Військово-Морських Сил ЗС України вже у травні 2021 року, наступний – з невеликим інтервалом.

Читати також:Президенту презентували проєкт бази ВМС у Бердянську