​Модернізований СПТРК «Штурм-С» зробив перші пуски ракет

Модернізований СПТРК «Штурм-С» зробив перші пуски ракет

Модернізований самохідний ПТРК «Штурм-С», що включає заміну ракети 9М114 «Кокон» та застарілих засобів прицілювання на ракету РК-2П від ДККБ «Луч» та новітній комплекс ОПСН-І з тепловізором та лазерною системою наведення, зробив перші пуски керованих ракет.

Стрільби, які пройшли на одному з військових полігонів, ексклюзивно зафільмувала інформаційна агенція Defense Express.

Під час стрільб фахівці ДККБ «Луч» використали телеметричну версію ракети РК-2П, в якій замість бойової частини розміщено вимірювальну апаратуру. Це дозволяє проаналізувати параметри роботи комплексу на всіх етапах. Після аналізу даних очікується проведення стрільб ракетами вже з бойовим спорядженням із повною імітацією бойового застосування.

Нова високоточна протитанкова ракета РК-2П має значну дальність польоту, є надійною та стійкою до завад противника. Бронепробиття її тандемної головної частини дозволяє пробивати броню найзахищеніших танків. Боєзапас модернізованого «Штурму» складається з 12 ракет.

​Модернізований СПТРК «Штурм-С» зробив перші пуски ракет

Для наведення ракет використано гіростабілізовану оптико-прицільну станцію від ДП «Ізюмський приладобудівний завод», яка оснащена тепловізором та має 20-кратну оптику, що дозволяє виявляти цілі на відстані понад 11 кілометрів. Окрім того, КБ «Луч» розробило програмне забезпечення для ПТРК в якому реалізовано автосупровід цілі - оператор має лише навести перехрестя на ціль, а програма буде тримати його поки ціль не буде знищено.

​Модернізований СПТРК «Штурм-С» зробив перші пуски ракет