Військовим ввели додаткову грошову винагороду

грошове забезпечення

Додаткову щомісячну грошову винагороду в розмірі від 5 000 до 18 000 грн для військових ЗСУ введено наказом Міноборони від 16.09.2020р. № 330 і виплатять її починаючи з 27 липня.

Додаткова винагорода виплачуватиметься військовим у районі проведення операції Об'єднаних сил, за створення безпечних умов виконання бойових завдань та збереження життя і здоров’я під час участі в заходах із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.

І це не замість «бойових» (17 000 на лінії бойового зіткнення і 6500 іншим), це нова додадкова винагорода, яка введена з 27 липня відповідно до постанови КМУ від 29 липня 2020 року №741, яка доповнила діючу постанову КМУ №18 «Деякі питання грошового забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та поліцейських» новим пунктом.

З метою її виконання Міністерством оборони 16 вересня 2020 року було видано наказ № 330 «Питання реалізації постанови Кабінету Міністрів України від 20 січня 2016 року № 18», який визначає розміри та порядок виплати винагороди. Виплату цієї винагороди військовим, які мають на неї право, буде здійснено відразу після державної реєстрації наказу № 330.

Наказом визначено наступні розміри винагороди (за повний місяць):

Найменування посади Розмір винагороди, грн
Командувач об'єднаних сил 18 000
Командир оперативно-тактичного угрупування 15 000
Командир бригади 13 000
Командир батальйону (дивізіону) 10 000
Командир роти 9 000
Командир взводу 7 000
Командир відділення 6 000
Інші посади 5 000

Виплата винагороди здійснюється військовослужбовцям за місцем проходження служби за займаною або тимчасово виконуваною посадою на підставі наказів керівників органів військового управління: та військових частин, у яких зазначається розмір винагороди в гривнях, а командирам військових частин – на підставі наказів вищих командирів.

Винагорода не виплачується військовослужбовцям, які особисто допустили порушення.

Командирам відділень, взводів, рот (батарей), батальйонів (дивізіонів) та бригад розмір винагороди встановлюється у залежності від кількості облікованих порушень, допущених підлеглим особовим складом за місяць.

Так винагорода не виплачується командирам у разі облікування порушень, допущених підлеглим особовим складом за місяць:

  • одного порушення – для командира відділення;
  • трьох порушень – для командирів взводів, рот (батарей);
  • чотирьох порушень – для командирів батальйонів (дивізіонів), бригад.

Винагорода виплачується командирам у зменшеному розмірі у разі облікування порушень, допущених підлеглим особовим складом за місяць:

  • 75% – у разі допущення 1 порушення для командира батальйону, бригади;
  • 67% – 1 порушення для командира взводу, роти (батареї);
  • 50% – 2 порушень для командира батальйону (дивізіону), бригади;
  • 33% – 2 порушень для командира взводу, роти (батареї);
  • 25% - 3 порушень для командира батальйону (дивізіону), бригади.

До порушень відносяться:

  • вчинення військовослужбовцями військового адміністративного правопорушення або адміністративного правопорушення;
  • наявність облікованих під час виконання службових обов’язків випадків захворювань через порушення правил гігієни, травмувань через порушення заходів безпеки, суїцидів та невиправданих бойових втрат серед особового складу;
  • відкриття вогню (у тому числі у відповідь) без наказу відповідного командира (начальника), крім випадків військової необхідності.


Доповнення:

За добу після поширення інформації у мережі Інтернет, о 18:55 18 вересня 2020 року, пресслужба Міністерства оборони поширила наступну заяву:

Щодо наказу № 330.

Всі висновки та оцінки передчасні. Міністром оборони України до наказу було висловлено застереження.

Робота над документом триває. Його мета: додатково мотивувати наших військових, що зараз стримують збройну агресію Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.

Міністерством оборони винайдено необхідні кошти. Залишилось уточнити деталі.


Військовим ввели додаткову грошову винагороду