General Dynamics показала випробування Stryker IM-SHORAD

General Dynamics показала випробування Stryker IM-SHORAD

Виробник Stryker – General Dynamics Land Systems (GDLS), оприлюднив нове відео випробувань системи протиповітряної оборони ближнього радіусу дії – Interim Maneuver-Short-Range Air Defense (IM-SHORAD), проведених разом з армією США на початку цього року.

Опубліковане в Twitter відео демонструє вогневі випробування основного озброєння IM-SHORAD, що включає ракети Hellfire, Stinger та 30-мм гармату, повідомляє Defence Blog.

IM-SHORAD призначений для протидії як безпілотним літальним апаратам так й гелікоптерам і літакам. Озброєння розміщується на платформі Stryker A1, яка забезпечує уніфікацію, економічну ефективність, а також високу мобільність, захист та транспортабельність. Система унікальна тим, що може використовуватись для боротьби з повітряними та наземними цілями.

General Dynamics показала випробування Stryker IM-SHORAD

За два тижні до цього GDLS повідомила про отримання контракту на1,219 млрд дол на виробництво, випробування та поставку систем IM-SHORAD для армії США. Початкове замовлення армії передбачає 28 машин Stryker IM-SHORAD за 230 мільйонів доларів.

General Dynamics показала випробування Stryker IM-SHORAD General Dynamics показала випробування Stryker IM-SHORAD