Україна отримає радіостанції L3Harris на понад $55 млн

L3Harris

Корпорація L3Harris цього року поставить Збройним Силам України сучасні засоби зв’язку на понад 45 млн дол, також обладнання на понад 10 млн отримає Національна гвардія.

Про це повідомляє інформагентство «Оборонно-промисловий кур’єр» з посиланням на компанію «Радіо Сатком Груп», що є головним партнером L3Harris на території України.

Повідомляється, що L3Harris завершила виготовлення обладнання і готує його передачу уповноваженим логістичним урядовим структурам США. У складі обох партій новітні короткохвильові радіостанції RF-7800H як в ранцевому виконанні, так і для встановлення на командно-штабні машини, стаціонарні вузли зв’язку та кораблі ВМСУ.

ЗСУ та НГУ отримають радіостанції RF-7800M-MP, що працюють в діапазоні до 2 гГц, а також УКХ/ДМВ радіостанції RF-7850M для установки на рухомі об’єкти. Значна кількість портативних радіостанцій RF-7850M-DS001 дозволить оснастити визначені підрозділи до повного штату. Також будуть поставлені 150 Вт КХ-радіостанції виконання Transit Case System, що можуть транспортуватися.

Крім того надійде велика партія додаткового обладнання та аксесуарів, зокрема акумуляторні батареї для ранцевих КВ і портативних УКХ/ДМВ радіостанцій. Армія отримає значну кількість новітніх антенних систем зенітного випромінювання КХ діапазону ANTENNA FULL LOOP, щоглових систем і головних гарнітур.

Постачання здійснюватиметься відповідно до рішення Міноборони США про надання допомоги Україні в 2020 році за програмою USAI в розмірі 250 млн дол. На 2021 рік Державний департамент США розглядає можливість збільшення обсягів допомоги за програмою USAI до 270 млн дол. Передбачається, що сегмент систем тактичної зв’язку теж отримає збільшене фінансування. З 2014 року загальний обсяг наданої допомоги перевищив 1,5 млрд дол.

Читати також:Морську піхоту на 100% забезпечать зв'язком від L3Harris