Армія США отримала перший UH-60V зі «скляною» кабіною

Армія США отримала перший UH-60V зі скляною кабіною

Армія США отримала на озброєння перший багатоцільовий гелікоптер у модифікації UH-60V Black Hawk зі «скляною» кабіною, який надійшов до частини армійської авіації на базі в Техасі.

Про це повідомляє Український мілітарний портал з посиланням на Flightglobal.

Повідомляється, що до нової версії було модернізовано гелікоптер UH-60L.

Головною відмінністю модернізованої версії є повністю цифрова кабіна пілотів і управління, уніфіковане з сучасними багатоцільовими гелікоптерами UH-60M.

Розробка «скляної» кабіни для гелікоптера Black Hawk велася протягом 2,5 років. Цифрова кабіна пілотів Black Hawk отримала чотири контрастні рідкокристалічні дисплеї. На два з них виводиться інформація про швидкість, висоту польоту, крен і тангаж, на інші два – польотні завдання, показники датчиків і будь-яка інша інформація, яку вибирають пілоти.

Нове обладнання виконано за модульним принципом з відкритою архітектурою. Це означає, що в міру модернізації до складу бортового обладнання можуть бути додані нові системи. При цьому додаткових доробок не потрібно. Програмне забезпечення також виконано модульним, завдяки чому деякі нові функції можна додавати установкою додаткових додатків.

Модернізація до UH-60V дозволить американським військовим відмовитися від роздільної підготовки пілотів, які сьогодні змушені окремо вчитися управлінню UH-60L і окремо – UH-60M. Наразі на озброєнні американської армії перебуває 760 гелікоптерів UH-60L, які планується модернізувати до версії UH-60V.

Читати також:Мі-8МСБ зі «скляною кабіною» здійснив перший політ