Мі-8МСБ зі «скляною кабіною» здійснив перший політ

Мі-8МСБ зі скляною кабіною здійснив перший політ

2 жовтня 2020 року здійснив перший випробувальний політ гелікоптер Мі-8МСБ з новою авіонікою та системою екранної індикації розробки і виготовлення ТОВ «ВКФ «СТОРК».

«Виробничо-комерційна фірма «СТОРК» вітає колектив АТ «Мотор Січ» з початком льотних випробувань вертольота Мі-8МСБ проекту «скляна кабіна», – повідомляє сайт компанії.

Повідомляється, що завершення спільних робіт за проєктом "Мі-8МСБ «скляна кабіна»" дозволить запропонувати замовникам гелікоптер з новими тактико-технічними характеристиками, новим універсальним базовим складом засобів індикації, здатних до адаптації до будь-якого набору авіаційного обладнання відповідно до вимог ICAO та спеціального обладнання у відповідності до вимог замовника.

Вже розпочато розробку ряду модифікацій Мі-8МСБ проекту «скляна кабіна» різного призначення для застосування як в цивільному, так і в державній авіації.

Нагадаємо, що «скляну кабіну» для модернізації гелікоптера Мі-8МСБ, проєктування якої почалось у 2015 році, було представлено в 2019 році.