Білорусь випробовує роботизований комплекс «Вістл»

Білорусь випробовує роботизований комплекс Вістл

На одному з білоруських військових полігонів пройшли перші польові випробування роботизованого комплексу (РК) «Вістл», розробленого фахівцями ТОВ «БСВТ-нові технології».

Під час випробувань, що відбулись 14-15 жовтня, пройшли перевірку системи управління вогнем та інші бойові можливості безпілотної машини, йдеться у повідомленні Державного військово-промислового комітету (ДВПК) Республіки Білорусь.

РК «Вістл» оснащений пакетом з 18 напрямних для некерованих авіаційних ракет (НАР) типу С-5 і призначений для ведення вогню з місця на дальності до 3000 м по живій силі противника, броньованим і неброньованим цілям. Може використовуватися для підтримки розвідгруп, у міському бою, а також для стрільби з місця по нерухомих цілях.

Дистанційне керування РК «Вістл» на відстані до 5000 м (на відкритій місцевості) дозволяє забезпечити безпеку особового складу при виконанні бойових завдань.

Білорусь випробовує роботизований комплекс Вістл

Оптико-електронна станція, розміщена на незалежній за кутом місця платформі, оснащена телевізійними і телевізійними камерами з різними полями зору, а також лазерним далекоміром, що дозволяє виявляти великі броньовані цілі на відстані понад 3300 м.

Комплекс володіє двома режимами наведення:

  • за координатами (використовується для ураження закритих вогневих цілей);
  • по видимій цілі.

Роботизований комплекс оснащений інтелектуальною системою, яка розраховує кут піднесення, напрямок стрільби, коректуру напрямку та обмеження по кутах ведення вогню. РК здатний визначати власне місце розташування, курс і нахил.

Шасі комплексу забезпечує високу маневреність і прохідність.