Модернізація танків Т-64 Львівським бронетанковим заводом

Автор: Олексій Махно
Модернізація танків Т-64 Львівським бронетанковим заводом

Основний напрям модернізації Т-64 – покращення управління озброєнням під час бойових дій в нічний час доби та в умовах обмеженої видимості, а також оснащення цифровою системою радіозв'язку і супутниковою навігаційною системою механіка-водія та командира.

Бойові можливості розширені за рахунок сучасних нічних приладів спостереження з електронно-оптичним перетворювачем третього покоління та інтеграції тепловізора у прицільний комплекс, що забезпечує виявлення, розпізнавання та знищення противника вогнем 125-мм гармати на відстані понад 1,5 км у нічний час та за будь-яких погодних умов.

Тепловізійні прилади спостереження (українського виробництва) встановлюються на штатні кріплення та підключаються до електричної мережі танку без її зміни.

Цифрові радіостанції «Либідь К-2РБ» забезпечують захищений від перешкод та перехоплення зв‘язок на дистанції до 70 км. Система супутникової навігації від ДП «Орізон-Навігація» працює у автоматизованій цифровій системі, що дозволяє у режимі «онлайн» обмінюватись зашифрованими даними. Данні про місцезнаходження кожного танку можуть надходити до командних ланок усіх рівнів, від командиру взводу до керівництва всією операцією.

Також під час капітального ремонту на ЛБТЗ на танк встановлюється:

  • система динамічного захисту «Контакт-1»;
  • світлодіодні фари LED та плафони ПМВ-71У;
  • дзеркала заднього виду та драбини, що складаються;
  • камери заднього виду та монітора механіка-водія;
  • системи сигналізації аварійної ситуації системи живлення двигуна з виведенням звукового сигналу.

Наразі на підприємстві також розробляють конструкторську документацію на встановлення апаратури внутрішнього зв'язку і комутації АВЗК-У (замість танкового переговорного пристрою P-174). Тривають роботи з освоєння регламентованого ремонту двигуна 5ТДФ танка Т-64.