Самохідна гаубиця K9 Thunder отримує безлюдну башту

Автор: Олексій Махно
Самохідна гаубиця K9 Thunder отримує безлюдну башту

Південнокорейський концерн Hanwha Defense повідомив про початок роботи над новою версією САУ K9 Thunder з безлюдною баштою і повністю автоматичною системою заряджання

Це підвищить швидкострільність і зменшить кількість екіпажу. Очікується, що дослідження і розроблення завершаться до середини 2020х років. За планом, K9A2 має взяти участь у програмі закупівель нової самохідної гаубиці для британської армії, що замінить AS90.

Наступним кроком програми модернізації гаубиці буде створення, до 2040 року, повністю автоматичної, дистанційно керованої, самохідної артилерійської установки.

155-мм/52 самохідна артилерійська установка K9 Thunder розроблена в 1998 році державним Агентством з оборонного розвитку і компанією Samsung Aerospace Industries, згодом перейменованою на Samsung Techwin і придбаною концерном Hanwha в 2017 році.

Близько 1100 САУ надійшли на озброєнні армії та Корпусу морської піхоти Республіки Корея.

З 2018 року, для заміни застарілих гаубиць K9, почав надходити вдосконалений варіант K9A1, що включає оновлення автоматичної системи управління вогнем; інерційну систему навігації / глобального позиціонування; тепловізор для водія; допоміжний енергоагрегат і задню камеру.