ЛБТЗ передав ЗСУ оновлений броньований тягач БТС-4

ЛБТЗ передав ЗСУ оновлений броньований тягач БТС-4

Державне підприємство «Львівський бронетанковий завод» представило військовим оновлений броньований тягач середній БТС-4 з покращеними тактико-технічними характеристиками.

БТС-4 успішно пройшов типові випробування та вже переданий для експлуатації Збройним Силам України, повідомляє пресслужба ДК «Укроборонпром». Основне призначення БТС-4 – евакуація та буксирування несправної, пошкодженої військової техніки в умовах бойових дій.

«Після проведення капітального ремонту та низки доопрацювань БТС-4 став «бойовим побратимом» ремонтно-евакуаційної машини (БРЕМ) «Лев», яку виготовляє наше підприємство. Сьогодні на зберіганні в ЗСУ є у достатній кількості тягачі БТС-4, які потребують відновлення. Дуже важливо використати цей ресурс, відремонтувати та модернізувати цю техніку та у результаті отримати сучасну спеціальну бронемашину, яка служитиме військовим ще не один рік... Модернізований БТС-4 успішно пройшов типові випробування і відправлений у війська. Хочу зазначити, що нами проведено переддоговірну роботу з Міноборони на відновлення партії БТС-4 наступного року, виробничі потужності підприємства вже підготовлені», – повідомив директор заводу Віктор Андрощук.

ЛБТЗ передав ЗСУ оновлений броньований тягач БТС-4

Бронемашина отримала нову кранову установку з гідравлічним приводом, що дало БТС-4 можливість піднімати вантажі до 12 тонн для проведення у польових умовах монтажу-демонтажу вузлів та агрегатів, зокрема, танкових башт, двигунів, коробок передач, опорних катків тощо. Встановлено електрозварювальне обладнання, яке живиться від генератора бронемашини та дозволяє проводити електрозварювальні роботи. Така комплектація дає екіпажу можливість виконувати повний перелік робіт з поточного та середнього ремонту бронетехніки в польових умовах.

ЛБТЗ передав ЗСУ оновлений броньований тягач БТС-4

БТС укомплектували тяговою лебідкою із тросом робочою довжиною 200 м, для евакуації техніки масою до 100 тонн. Щоб полегшити роботу екіпажу фахівці встановили додаткову лебідку, яка в основному служить для видачі тросу основної лебідки на відстань до 200 м.

Для розчистки шляхів і обладнання позицій тягач отримав сучасне бульдозерне обладнання. Збільшився і запас ходу за рахунок додаткових паливних баків. Крім того, заводчани встановили двигун потужністю 580 к.с., що дає можливість 38-тонній машині розвивати максимальну швидкість руху 40 км/год. Екіпаж складається з 3 осіб.

Читати також:Модернізація танків Т-64 Львівським бронетанковим заводом