Армія РФ отримала модернізований понтонно-мостовий парк

Автор: Олексій Махно
Армія РФ отримала модернізований понтонно-мостовий парк

Модернізований понтонно-мостовий парк на базі автомобілів КамАЗ отримав інженерно-саперний полк 41-ї загальновійськової армії Центрального військового округу ЗС РФ.

Сучасна модифікація парку складається з 36 одиниць автомобільної техніки: берегові і річкові ланки на базі автомобілів КамАЗ-53501, комплекти оперативного розгортання тимчасових доріг, а також буксирно-моторні катери БМК-460 на базі нових автомобілів КамАЗ-63501. Понтонно-мостовий парк призначений для облаштування поромних і мостових переправ через водні перешкоди на шляхах руху військ.

Полк, формування якого завершиться до кінця листопада, буде виконувати завдання інженерного забезпечення транзитних перевезень і перегрупування військ у Сибіру. У складі новосформованої військової частини інженерно-саперний, понтонно-переправний, інженерно-технічний батальйони і підрозділи забезпечення.

41-я ЗА Центрального військового округу (ЦВО) дислокується на території Новосибірської, Кемеровської, Омської, Іркутської областей, Алтайського краю і Республіки Тива. До її складу входять мотострілецькі, артилерійські з'єднання, війська ППО, РХБЗ та зв'язку.