Словаччина подарувала Київському госпіталю три швидких

Словаччина подарувала Київському госпіталю три швидких

Національному військово-медичному клінічному центру «Головний військовий клінічний госпіталь» через Благодійний фонд «Рідне Полісся» передали три реанімобілі від Словаччини.

В урочистому заході взяли участь заступник начальника Генштабу ЗС України генерал-лейтенант Павло Зуєв, Надзвичайний і Повноважний посол Словаччини в Україні Марек Шафін, тимчасовий виконувач обов’язків командувача Медичних сил ЗСУ полковник медичної служби Сергій Халік, заступник голови Громадської ради при Міністерстві оборони Петро Гаращук.

Крім трьох авто, презентованих у київському госпіталі, ще два десятки реанімобілів надійдуть у регіональні військово-медичні клінічні центри.

— Це не перша допомога військовим медикам і тим паче не остання, — зазначив голова фонду «Рідне Полісся» В’ячеслав Стасюк. — З перших днів війни допомагаємо захисникам на фронті речовим майном, ліками й різноманітним обладнанням. Незабаром у співпраці зі словацькими друзями підготуємо для медиків країни ще 40 автомобілів швидкої допомоги. Згодом до благодійної допомоги долучаться й наші партнери з Данії. Наступного року плануємо доставити ще близько 100 авто для медиків.

Словаччина подарувала Київському госпіталю три швидких

Реанімобілі оснащені мобільними апаратами штучгої вентляції легень (ШВЛ), дефібриляторами, мають надійне кріплення для транспортування пацієнтів,

— Реанімобілі, хоч і пройшли не один десяток тисяч кілометрів дорогами Словаччини, в задовільному стані, — зауважив начальник автослужби госпіталю капітан Юрій Сліпчук. — До експлуатації їх допустять лише після ретельного техогляду, перевірки всіх систем та агрегатів.

Словаччина подарувала Київському госпіталю три швидких

Читати також:Як у ЗСУ лікують хворих на COVID: бірками та кількагодинними чергами просто вулиці разом із здоровими


Використані джерела:
АрміяInform