Укроборонпром ефективно розпродає надлишкове майно

Укроборонпром розпродає надлишкове майноо

Укроборонпром за підсумками 10 місяців 2020 року заробив 27,4 млн грн на прозорій оренді та продажах надлишкового майна підприємств, повідомляють про свої досягнення у концерні.

Зокрема повідомляється, що на сьогодні у власності підприємств Укроборонпрому перебуває понад 11 мільйонів кв.м нерухомості (будівель та споруд). З них понад 1,5 мільйони кв.м – надлишкове майно, яке вже давно не задіяне у виробничих процесах підприємств Концерну, а відтак, може бути продане або передане в оренду.

Задля підвищення прозорості та ефективності розпорядження надлишковими активами, концерн створив Реєстр щодо передачі в оренду та відчуження державного майна, де систематизував інформацію від підприємств. Так, згідно з реєстром, станом на листопад 2020 року підприємства Укроборонпрому налічували 950 тис. кв.м для відчуження, оренди – 380 тис. кв.м, списання – 175 тис. кв.м, для передачі до комунальної власності – 70 тис. кв.м.

«Укроборонпром тільки завдяки ретельно виписаним умовам до договору оренди підвищив ефективність розпорядження майном на 24% або на 229 тисяч грн на місяць», – сказав директор з активів Державного концерну «Укроборонпром» Мустафа Найєм.

Також зазначається, що за 10 місяців поточного року концерн запобіг непрозорій та незаконній приватизації 21,6 тис. кв.м орендованого майна оборонних підприємств, а також необгрунтованій зміні цільового призначення орендованого майна площею 221,9 кв.м в центрі Києва. Зокрема, недопущення зміни цільового призначення активів дало змогу отримувати додатково 1,2 млн грн на рік.

Станом на сьогодні Укроборонпром спрямував до правоохоронних органів 3 повідомлення щодо зловживань при розпорядженні державним майном на загальну суму 45,6 млн грн, за результатами яких зареєстровано 2 кримінальних провадження.