Міноборони придбало автомобілі швидкої медичної допомоги

Автор: Олексій Махно
Міноборони придбало автомобілі швидкої медичної допомоги Сitroen Jumper

Міністерство оборони України, за переговорною процедурою для потреб оборони, придбало п'ять автомобілів швидкої медичної допомоги на базі Сitroen Jumper.

Відповідний державний контракт № 403/1/20/82 було підписано з приватною компанією ТОВ «Автоспецпром» 23 листопада. Вартість однієї «швидкої» (АШМД-В) на базі Citroen Jumper складає 2 мільйони гривень. Термін поставки машин – до 15 грудня 2020 року.

Міноборони придбало автомобілі швидкої медичної допомоги Сitroen Jumper

АШМД-В призначений для здійснення транспортування (медичної евакуації) пацієнтів із осередків виникнення санітарних втрат (місця поранення, травмування, захворювання) до закладів охорони здоров’я, а також для транспортування (медичної евакуації) пацієнтів з одних закладів охорони здоров’я (медичних підрозділів військових частин) до інших в супроводі медичних працівників із одночасним наданням медичної допомоги, здійсненням основного догляду та моніторингом стану.

Склад екіпажу АШМД-В – 3 особи: водій (водій-санітар) та 2 медичних працівника (лікар, фельдшер, бойовий медик у різних сполученнях).