У Міноборони обговорили з представниками Великої Британії реалізацію проєкту ракетних катерів

У Міноборони обговорили з представниками Великої Британії реалізацію проєкту ракетних катерів

Ключовим елементом спільних українсько-британських проєктів у оборонній сфері є посилення спроможностей Військово-Морських Сил ЗС України.

Про це йшлося під час робочої зустрічі заступників міністра оборони України Ігоря Халімона та Олександра Миронюка з представниками посольства Великої Британії в Україні на чолі з аташе з питань оборони, комодором Королівських ВМС Тімом Вудсом. У зустрічі по відеоконференцзв’язку також взяв участь командувач ВМС контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

Основною темою розмови стало обговорення питань розвитку спроможностей українських ВМС. Цей процес відбувається у рамках реалізації Меморандуму про наміри між Міністерством оборони України і Міністерством оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, що був підписаний 8 жовтня на військово-морській базі «Портсмут».

У Міноборони обговорили з представниками Великої Британії реалізацію проєкту ракетних катерів

В ході розмови, заступник Міністра оборони Олександр Миронюк акцентував увагу на питаннях реалізації проєкту зі створення ракетних катерів та оснащення їх найсучаснішими системами озброєння та автоматизації відповідно до найкращих практик держав-членів НАТО.

Обговорювалося також придбання інших видів озброєння для потреб ВМС ЗС України в рамках реалізації кредитних коштів від британського Уряду.

Ігор Халімон поінформував британських колег про поточний стан реалізації проєктів з розвитку інфраструктури на узбережжі Чорного та Азовського морів. Він відзначив, що якнайшвидша реалізація зазначених проєктів дозволить значно наростити бойовий потенціал України у Чорному та Азовському морях, а також посилить взаємодію з нашими партнерами з Альянсу в цьому регіоні.

Читати також:Які насправді катери пропонують Україні британці?