Міноборони замовить дві партії модернізованих «Шилок»

Автор: Олексій Махно
опис фото

Міністерство оборони повідомляє про завершення узгодження контракту на замовлення державному заводу «Арсенал» двох партій модернізованих 3СУ-23-4М-А1 «Шилка».

— Контракт перебуває в стадії укладання. Всі необхідні матеріали передані нам Міністерством оборони. За планом контракт має бути укладений найближчим часом в рамках держзамовлення цього року. Також, додатково, розглядається замовлення на певну кількість одиниці цієї техніки в ДОЗ-2021, – коментує гендиректор завод «Арсенал» Ігор Волощук.

Перший контракт з ДП «Завод «Арсенал» за планом буде укладений вже в поточному році.

опис фото

Модернізація передбачає встановлення на установку нової багатофункціональної радіолокаційної станції з цифровою антенною решіткою замість аналогової РЛС і заміну спеціалізованої аналогової обчислювальної системи на сучасну цифрову. Також установку буде обладнано навігаційною системою, системою забезпечення та блоком цифро-аналогових перетворювачів.

Нагадаємо, що «Арсенал» за договором з Міноборони проводив дослідно-конструкторську роботу щодо модернізації «Шилки» з 2015 року. Модернізація передбачена у трьох варіантах.

Другий варіант додатково до нововведень першого передбачає встановлення устаткування на установку оптико-локаційної системи, що має в своєму складі телевізійний та тепловізійний канали, а також лазерний далекомір.

У третьому варіанті додається ракетний канал з чотирма ракетами «Ігла» («Игла»).

Модернізована Шилка пройшла відомчі випробування Модернізована Шилка пройшла відомчі випробування