Збройні Сили України перейдуть на єдине шасі Tatra

Збройні Сили України перейдуть на єдине шасі Tatra

Збройні Сили України планують переходити на нову єдину колісну платформу, що відповідає всім вимогам країн-членів НАТО, з подальшою локалізацією її виробництва в Україні.

Про це повідомив заступник міністра оборони України Олександр Миронюк під час вогневих випробувань нової РСЗВ «Буревій», що базується на шасі Tatra Т815-7Т3RC1 8х8:

Велика частка систем у ЗСУ розміщені на застарілих радянських машинах, які вже вичерпують свої ресурси. Враховуючи те, що [..] КрАЗ зараз знаходиться у процедурі банкрутства, ми маємо знайти альтернативу. У випадку проходження «Буревієм» всіх випробувань, буде розглянуто питання переходу ЗСУ на нові колісні платформи, які відповідають всім вимогам країн-членів НАТО, з подальшою локалізацією їх виробництва в Україні
Збройні Сили України перейдуть на єдине шасі Tatra Бойова машина РСЗВ «Буревій» на шасі Tatra (фото: Defense Express)

З інформованих джерел також відомо, що на базі шасі Tatra планується замовляти машини зі складу РСЗВ «Вільха», ракетного комплексу «Нептун» та ряду іншої спеціалізованої техніки.

Також нагадаємо, що ще в 2016 році багатоцільовий повнопривідний автомобіль Tatra T815-7L0R59 19 257 4x4.1R надійшов на дослідну експлуатацію в Державну прикордонну службу України, де проводили його польові випробування.

Збройні Сили України перейдуть на єдине шасі Tatra Бойова машина РСЗВ «Град»на шасі Tatra (фото: Ukrainian Military Pages)

Збройні Сили України перейдуть на єдине шасі Tatra Автомобільне шасі Tatra 815-7(фото: Adam Hauner)


Використані джерела:
Defense Express