Військо Польське отримало перші 100 з 648 Ford Ranger

Автор: Олексій Махно
Військо Польське отримало перші 100 з 648 Ford Ranger

Сьогодні Збройні сили Республіки Польща отримали першу партію зі 100 автомобілів Ford Ranger XLT, які замінять у польській армії застарілі автомобілі Honker.

Про це у Twitter повідомив міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак.

«Завдяки контракту, підписаному в березні, до підрозділів буде поставлено 648 таких автомобілів. Ми постійно модернізуємо своє обладнання, щоб солдати могли краще та ефективніше виконувати свої завдання», – написав Маріуш Блащак.

Передача автомобілів Ford Ranger XLT, які надійдуть до підрозділів по всій країні, відбулась у вівторок, 5 грудня, на 2-й регіональній базі матеріально-технічного забезпечення, що у Варшаві. До кінця року мають передати ще 114 автомобілів.

Ford Ranger в конфігурації XLT оснащений дизельним двигуном 2.0 EcoBlue потужністю 125 кВт/170 к.с., що поєднується з 6-ступінчастою механічною коробкою передач. Привід 4х4 передається через редуктор з двома передачами з електронним управлінням з можливістю перемикання приводу 2х4/4х4 під час руху. Рух автомобіля в складних умовах підтримується системою контролю тяги і електронним блокуванням диференціалу в задній осі.

Військо Польське отримало перші 100 з 648 Ford Ranger

Військові «Рейнджери» отримали 16-дюймові сталеві колісні диски із вставками типу run-flat від Hutchinson та шини AT BFGoodrich. Транспортні засоби також оснащені спеціальним вантажним кузовом з твердим дахом з трьома кришками, що відкриваються, та буксирним гаком. Ford Ranger використовуватимуть як оперативні сили, так і підрозділи забезпечення.

Враховуючи, що в даний час у ЗС Польщі служить близько 2000 автомобілів Honker, отримання 214 нових «Рейнджерів» покриє приблизно 10 відсотків потреб машин цього класу. Після закінчення поставок у 2022 році ці потреби будуть задоволені приблизно на 30 відсотків.

У твіттері польського Міноборони багато коментарів від людей, які питають чому отримана «військова» версія Ford Ranger XLT, схожа на вантажне таксі, не має лебідки, захисного покриття та навпаки має яскраві сріблясті елементи кузова, також поляки питають чи будуть автівки адаптовані до вигляду як на фото наведеному нижче, і скільки це коштуватиме.

Військо Польське отримало перші 100 з 648 Ford Ranger