Міноборони обіцяє на 30% підвищити грошове забезпечення військових

Міноборони обіцяє підвищити грошове забезпечення військових на 30%

У Міністерстві оборони України повідомили про заплановане підвищення на 30% грошового забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України.

Повідомляється, що підвищення відбудеться після запровадження нової системи грошового забезпечення військових, яка наразі розробляється (за так званим американським зразком).

— Планується, що нова система грошового забезпечення базуватиметься на виплатах за військове звання і вислугу років, що становитиме 70 відсотків від загального розміру, – інформує директор Департаменту гуманітарного та соціального забезпечення Міноборони Назім Агаєв. — Решта – становитимуть надбавки стимулюючого та компенсаційного характеру (за службу в бойових частинах, на командних посадах, дефіцитних спеціальностях, понаднормові, за ризик для здоров’я і життя та інші). Тарифні розряди взагалі скасують. Це дозволило б у середньому на 30 відсотків підняти грошове забезпечення, що зі свого боку вплине на військові пенсії.

Назім Асафович зазначає, що скасування тарифних розрядів (посадових окладів), дозволило б проводити посадові ротаційні зміни за стандартами держав-членів НАТО. А для впровадження нової системи також слід установити справедливі коефіцієнти надбавок і звання на всіх посадах з огляду на рівень відповідальності та світову практику.

— Наразі триває процес розробки й затвердження концепції нової системи грошового забезпечення на різних рівнях, аналізується іноземний досвід, беруть до уваги думки експертів та громадськості. Утім всі соціальні проєкти передусім ґрунтуються на фінансовій підтримці, а тому зміни впроваджуватимуть у межах наявного ресурсу, – резюмує Агаєв.

Конкретної дати переходу на нову систему виплат та підвищення грошового забезпечення військовослужбовців посадовець не назвав.

Детально про нову систему грошового забезпечення ми писали тут »»



Використані джерела:
АрміяInform