Нацгвардія отримала 58 спецавтобусів Ford Transit

22.12.20 | оновлено 23.12.20
Нацгвардія отримала спецавтобуси Ford Transit

Нацгвардія отримала 58 спеціалізованих оперативних мікроавтобусів на базі Ford Transit та чотири спеціальних автомобілі-фургони на базі МАЗ-6317.

Нагадаємо, що згідно з інформацією порталу публічних закупівель, 10 серпня між ТОВ «Спец-Ком-Сервіс» та військовою частиною 3078 (Окремий батальйон охорони та забезпечення ГУ НГУ) було підписано контракт №106/ВЗЗ-2020 на поставку до 10 грудня 58 спеціалізованих оперативних мікроавтобусів СКС-FT3 на базі автомобілів Ford Transit, за 104,4 млн грн.

За словами командувача Національної гвардії України генерал-полковника Миколи Балана загалом Національна гварідя планує отримати до 400 оперативних машин, і передані сьогодні, 58 мікроавтобусів Ford Transit, є лише першою закупівлею подібних машин, що будуть використовуватися для патрулювання.

Відомо, що 16 мікроавтобусів відправляться в Одеську область, 10 – у Львівську, по 7 – у Харківську та Дніпропетровську, а решта 18 машин залишаться у столичних гвардійців.

Нацгвардія отримала спецавтобуси Ford Transit

Мікроавтобуси мають 13 посадкових місць і оснащені бортовими комп’ютерами, цифровим зв’язком, відеореєстраторами, світло-акустичними панелями, сигнально-гучномовними пристроями, а також захисними решітками лобового скла, вікон, ліхтарів та силовим бампером.

Також сьогодні, 22 грудня, було передано 4 спеціальні автомобілі на базі шасі МАЗ-6317 призначені для забезпечення виконання завдань групою оперативних чергових та черговою зміною командних пунктів за межами пункту постійної дислокації.

4 спеціальні автомобілі на базі шасі МАЗ-6317

Кузов-фургон автомобіля МАЗ-6317 складається з двох відсіків: відсік чергової зміни КП та відсік для зміни оперативних чергових. Автомобілі обладнані переговорними пристроями – для забезпечення зв’язку між відсіками, дизельними генераторами потужністю 5 кВт, автономними рідинними опалювачами, кліматичним устаткуванням. У кузов-фургоні прокладено комунікації, які дають можливість встановлення додаткових засобів зв’язку.