Одеський авіазавод передав ЗСУ модернізований L-39М1

Одеський авіаційний завод передав ЗСУ модернізований L-39М1

Державне підприємство «Одеський авіаційний завод» передало Повітряним Силам ЗС України другий відремонтований і модернізований учбово-тренувальний літак Л-39М1.

Переліт машини до військового підрозділу виконано у штатному режимі, без зауважень. Це вже другий літак цього типу, модернізований у поточному році на ОАЗі та переданий до військового підрозділу Збройних Сил України. Таким чином, завод своєчасно і якісно виконав обов’язки в загальному комплексу державних заходів з забезпечення повного і незалежного від інших країн циклу підготовки та підтримання льотних навичок льотчиків винищувальної і штурмової авіації в Україні, повідомляє Укроборонпром.

Варіант L-39M1 – це перший етап модернізації учбово-тренувального літака Л-39 (прийнятий на озброєння в 2009 році). На літаках встановлені двигуни АІ-25ТЛШ, що на 10% покращує динамічні параметри й позитивно впливає на льотні та злітно-посадкові характеристики, а також сучасна система об’єктивного контролю БУР-4-1-07, що покращує якість підготовки.

Одеський авіаційний завод передав ЗСУ модернізований L-39М1

У пресрелізі також йдеться, що наближається термін ремонту модернізованих раніше літаків Л-39М, які є результатом набагато більш поглибленої у порівнянні з модифікацією Л-39М1 модернізації літака Л-39С (ця версія прийнята на озброєння ЗС України у 2015 році).

Поряд з модернізованим двигуном АІ-25ТЛШ і бортовим універсальним реєстратором БУР-4-1-07, на Л-39М встановлено сучасний літаковий бортовий тренажерний комплекс БТК-39, при цьому органи керування літаком, прицільна головка, та окремі елементи кабіни виготовлені таким чином, щоб максимально наблизити інформаційне поле кабіни до інформаційного поля бойових літаків-винищувачів і штурмовиків. Апаратні та програмна частини авіаційного комплексу виготовлені в Україні в рамках програми імпортозаміщення.