США схвалили продаж Кувейту гелікоптерів AH-64E Apache

Автор: Олексій Махно
США схвалили продаж Кувейту гелікоптерів AH-64E Apache

Державний департамент США погодив можливий продаж Кувейту нових гелікоптерів AH-64E Apache, а також модернізацію AH-64D Apache Longbow на загальну суму 4 мільярди доларів.

Відповідне повідомлення 29 грудня оприлюднила Агенція з оборонного співробітництва (DSCA) Міноборони США, яка повідомила про це Конгрес. Повідомлення про потенційний продаж вимагається законодавством США і не означає, що угода відбулась чи обов'язково відбудеться.

Повідомляється, що до схваленого пакета входять 8 нових AH-64E Apache Longbow, а також модернізація 16 гелікоптерів AH-64D Apache Longbow до конфігурації AH-64E. Також можливий контракт охоплює великий список обладнання, зокрема двигуни T700-GE 701D, бортові системи попередження про ракетний обстріл AN/AAR-57 (CMWS), прицільно-навігаційні системи AN/ASQ-170, системи нічного бачення AN/AAQ-11 (MTADS / PNVS), надвтулочні радарні системи AN/APG-78, радіостанції, системи передачі даних та інше обладнання.

Крім того, запит включає пускові установки M299 AGM-114 Hellfire (на чотири ракети); пускові блоки M260 для ракет Hydra 70, 30-мм гармати M230El + M139 Area Weapons System (AWS).

Загальна сума потенційного контракту 4 мільярди доларів.

Основними підрядниками будуть Boeing Company, Lockheed Martin, General Electric, Lockheed Martin Mission Systems and Sensors, Longbow Limited Liability Corporation та Raytheon.

Читати також:США схвалили продаж Філіппінам гелікоптерів AH-64 і AH-1Z