Арсен Аваков написав книгу про події у Харкові 2014 року

Арсен Аваков написав книгу про події у Харкові 2014 року

Сьогодні, 29 грудня, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков презентував свою книгу «2014. Миттєвості харківської весни».

«Я розповідаю свою історію – так, як бачив і переживав її, як харків'янин і як міністр внутрішніх справ, тоді тільки-тільки прийшов на руїни правоохоронної системи. Разом зі мною свої історії розповідають мої співавтори – харків'яни, які брали участь в тих подіях, переживали їх як історію свого міста і свою особисту долю. У книзі збережена пряма мова наших героїв без цензури і редактури, з усіма живими емоціями і часом нелітературними виразами – тому що справжня, справжня історія виглядає саме так», – сказав міністр.

Арсен Аваков зазначив, що в книзі багато документів – від публікацій ЗМІ до унікальних матеріалів розвідки і аудіозаписів переговорів сепаратистів, отриманих в рамках оперативних заходів – на їх публікацію був спеціальний дозвіл слідства.

Арсен Аваков написав книгу про події у Харкові 2014 року

«Ці документи шокують своїм цинізмом і звірством, але я впевнений, що вони повинні бути опубліковані й прочитані – як незаперечне документальне свідчення того, що захоплення України було заздалегідь підготовлено і сплановано, сепаратистські групи були організовані та озброєні, а «іхтамнети» чітко координувалися російськими спецслужбами», – додав міністр.

Арсен Аваков наголосив, у книзі публікується «План по Харкову і області» – електронне листування кураторів «російської весни», в якій детально – аж до геоміток - розроблений план окупації Слобожанщини. 28 сторінок по всій формі військової стратегії: захоплення систем комунікацій, вузлів зв'язку, стратегічних об'єктів інфраструктури, ЗМІ, фізичне знищення представників влади, військових і журналістів, інформаційна компанія і пропаганда, залучення колаборантів, і в підсумку – створення «ХНР».

«Цей документ фактично явка з повинною і вичерпний доказ російської військової агресії. Але Харків – вистояв!», – зазначив він.



Використані джерела: Єдиний портал органів системи МВС України