Катастрофа Ан-26: ДБР вручило підозри командувачу Повітряних Сил, командиру бригади і керівнику польотів

В Чугуєві розбився військовий літак Ан-26 є загиблі

Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило про вручення підозр особам, які підозрюються у недбалому ставленні до служби, що призвело до катастрофи військового Ан-26 у вересні.

Про це під час брифінгу 18 грудня повідомили представники ДБР.

Розслідування буде тривати, на сьогодні вручені підозри лише тим особам, відносно яких вже зібрано достатньо доказів, для того щоб констатувати, що в їхніх діях вбачаються ознаки кримінальних правопорушень передбачених частиною третьою статті 425 і статті 416 Кримінального кодексу України.

Зокрема повідомлено про підозру керівнику польотів, який того дня керував польотами, командиру 203-ї навчальної авіаційної бригади (військова частина А4104), який затверджував план польотів із порушеннями, а також командувачу Повітряних Сил ЗС України, недбале виконання обов'язків якого призвело до авіатрощі військового літака Ан-26.

Нагадаємо, що 25 вересня близько 20:45 поблизу Чугуєва Харківської області розбився літак Ан-26Ш (б/н 76) 203-ї навчальної авіаційної бригади. Кількість загиблих на місці сягнула 25 осіб, ще один курсант помер у лікарні від отриманих опіків. Вижила лише одна людина.