Укроборонпром вже виконав свою частку ДОЗу на 99%

САУ 2с3 Акація ЗСУ

Цього року підприємства Укроборонпрому виконують 36% від загального обсягу держоборонзамовлення. Решта потреб замовників покривають спецекспортери – 10% і приватні виробники – 54%.

Попри затримку у фінансуванні ДОЗ на понад 3 місяці, пізню контрактацію підприємств, яка розпочалась лише у ІІ кварталі поточного року, а також обмеження, пов’язані з пандемією коронавірусу й карантинними заходами, на кінець року очікується 100% виконання плану за державним оборонним замовленням.

На сьогодні у рамках цьогорічного ДОЗ виконуються 256 контрактів на суму понад 13 млрд грн для чотирьох державних замовників: Міністерства оборони, Національної гвардії, Державної прикордонної служби та Головного управління розвідки Міноборони. Зокрема, 50 контрактів укладено з виготовлення та модернізації озброєння та військової техніки (ОВТ), 16 – з розроблення ОВТ, 190 – з ремонту та відновлення ОВТ.

Укроборонпром виконав свою частку ДОЗу на 99%

53 контракти в рамках держоборонзамовлення виконуються з випередженням графіку. Станом на листопад 2020 року до виконання державного оборонного замовлення залучені 46 підприємств, які входять до складу Укроборонпрому.

Загалом всі державні замовники вже отримали 3950 нових, модернізованих та відремонтованих одиниць ОВТ, з яких 2591 – ракетно-артилерійське озброєння; 715 – радіолокаційні станції, ППО, засоби зв’язку, радіоелектронної боротьби та навігації; 587 – бронетанкова техніка; 47 – авіаційна техніка і обладнання; 10 – військово-морська техніка. Крім того, підприємства Укроборонпрому відремонтували та передали 1303 двигунів та комплектуючих.

Укроборонпром виконав свою частку ДОЗу на 99%

До кінця 2020 року очікується укладання державних контрактів, з Міністерством оборони України, ще на 6,5 млрд грн із термінами їх виконання у 2021 році.

Читати також:На озброєння ЗСУ в 2020 році прийнято 28 зразків нової техніки



Використані джерела:
Укроборонпром