За дотримання перемир’я військовим виплатили 511 млн

ООС

Премія «за створення безпечних умов виконання бойових завдань та збереження життя і здоров’я» в ООС для більшості військових складає 5000 грн, для командирів – 6-18 тис. грн.

Про це йдеться у відповіді міністерства на запит РБК-Україна.

Ця винагорода для командирів істотно знижується, якщо встановлені випадки порушень з боку їхніх підлеглих. До таких порушень, крім суїцидів і недотримання гігієни, відноситься відкриття вогню військовими без наказу командира і без військової необхідності.

«Узагальнення інформації про кількість порушень, які стали підставою для зменшення цієї винагороди військовослужбовцям, які беруть безпосередню участь у заходах ЗНБО (забезпечення нацбезпеки і оборони, - ред.), не передбачене», – сказано у відповіді за підписом т.в.о. командувача Об'єднаних сил Віктора Ганущака.

Він також повідомляє, що всього з початку перемир'я, тобто з 27 липня по 1 грудня, військовим за «правильні» дії виплачено винагороди на суму 510,9 млн гривень.

Нагадаємо, що головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак минулого місяця сказав, що йому «приємно усвідомлювати, що солдат на першій лінії нині отримує близько 32 тисяч гривень».