Навчальний центр ДПСУ отримав чотири БпАК Matrice 200

БпАК Matrice 200

Головний центр підготовки особового складу Держприкордонслужби ім. генерал-майора Ігоря Момота (в/ч 9930) отримав, придбані у листопаді, на відкритих торгах, чотири безпілотні авіаційні комплекси DJI Matrice 200 V2.

Сучасні зразки авіаційної техніки поставлені Головному центру разом із супутнім допоміжним обладнанням. Нагадаємо, що до складу кожного комплексу входить: три квадрокоптери, станція наземного управління, різні камери, обладнання, запчастини, інструменти, автомобільний причеп та витратні матеріали для 100 годин польоту. Детально комплектація розписана тут

Загальна вартість чотирьох БпАК із супутнім обладнанням 8,4 млн гривень.

БпАК DJI Matrice 200 V2 є сучасним засобом виявлення та розпізнавання стаціонарних і рухомих об’єктів та цілей. Потужні системи оптико-електронного спостереження – камери денного спостереження з 30-кратним збільшенням та тепловізори, дозволяють ефективно виконувати завдання з повітряного моніторингу як вдень, так і вночі.

БпАК Matrice 200

Також, відповідно до умов Договору №608-20 від 18.11.2020, представники товариства «Ю.Ей.Ві.Дистрибуція» – переможець відкритих торгів, провели підготовку операторів з експлуатації БпАК. Навчання персоналу органів охорони державного кордону на новеньких БпАК продовжиться й надалі на базі Центру з підготовки застосування та експлуатації безпілотних авіаційних систем Головного центру. Під час опанування безпілотної справи майбутні оператори здобудуть знання з нормативно-правових актів, матимуть нагоду вивчити порядок використання повітряного простору України. А під час навчально-тренувальних та контрольних польотів отримають практичні навички та необхідний рівень вмінь з ведення повітряного моніторингу новітніми зразками безпілотної авіаційної техніки.

У Держприкордонслужбі зазначають, що подібні безпілотники вже активно застосовуються в охороні державного кордону. На сьогодні «залізні пташки» здійснили майже 1,7 тис. вильотів, за їх допомогою оглянуто майже 10 тис. км кордону. Завдяки їм вдавалося виявити та затримати десяток порушників прикордонного законодавства, два гумових човни, а також дрон контрабандистів, який використовували для незаконного переміщення сигарет.

БпАК Matrice 200 БпАК Matrice 200

Читати також:Харківський прикордонний загін купив БпАК Matrice 200


Використані джерела:
dpsu.gov.ua