Головне управління розвідки запровадило нагородну зброю

Головне управління розвідки запровадило нагородну зброю

Начальник Головного управління розвідки Міноборони України запровадив для розвідників відомчі заохочувальні відзнаки «Вогнепальна зброя» і «Холодна зброя».

Відзнаки встановлені наказом начальника ГУР МОУ від 25 листопада 2020 року № 146, який набрав чинності 5 грудня. Цим же наказом затверджено положення про відзнаки.

Положенням визначається, що відзнакою «Вогнепальна зброя» є вогнепальна зброя заводського виробництва, яка має заводське маркування та товарний знак, а відзнакою «Холодна зброя» – шабля, палаш, кортик та ніж.

Відзнаками «Вогнепальна зброя» і «Холодна зброя» нагороджуються військовослужбовці Головного управління розвідки Міністерства оборони України за визначні заслуги у зміцненні національної безпеки держави, бездоганну багаторічну службу, зразкове виконання військового (службового) обов’язку, виявлені при цьому честь і доблесть.

Крім того, цими відзнаками можуть нагороджуватися військовослужбовці інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, а також громадяни України, які звільнені з військової служби у запас або у відставку з правом носіння військової форми одягу, за сприяння у виконанні покладених на Головне управління розвідки завдань, визначні заслуги у зміцненні нацбезпеки держави, забезпеченні обороноздатності України, захисті конституційних прав і свобод людини і громадянина, за вагомі заслуги перед державою у сферах діяльності Головного управління розвідки МО України, сприяння у виконанні завдань розвідки.

Нагородження здійснюється наказом начальника ГУР МО України.