Житомирський завод передав ЗСУ понад 100 одиниць техніки

Житомирський завод передав ЗСУ понад 100 одиниць техніки

ДП «Житомирський бронетанковий завод» (ЖБТЗ), успішно виконало державне оборонне замовлення 2020 року. Міністерству оборони України передано понад 100 одиниць техніки.

Йдеться про ремонт і відновлення понад 100 одиниць бойових машин піхоти БМП-1 і БМП-2 для Міністерства оборони України. Більшість з них – за перехідним контрактом під держгарантії за 2019 рік, інші – державне оборонне замовлення 2020 року.

Згідно з умовами договору, всі машини пройшли повний цикл капітального та регламентного ремонту. Відновлено боєздатність систем та агрегатів, замінено несправні прилади, перевірено роботу озброєння тощо. Крім того, на БМП встановлено сучасні навігаційні системи, оптичні прилади та приціли вітчизняного виробництва, а також фари інфрачервоного випромінювання та освітлювальні фари з сучасними діодними лампами, повідомляє пресслужба Укроборонпрому.

Крім того, цьогоріч ЖБТЗ розпочав оснащувати бронетехніку гусеничними стрічками виробництва харківського Заводу імені В.О. Малишева, який також входить до складу Укроборонпрому. Також повідомляється, що ЖБТЗ і сам опанував виробництво гусениць. Раніше така продукція постачалася лише з-за кордону. Перша партія машин із гусеничними стрічками ЖБТЗ була передана у війська в серпні. Ця техніка працює без жодних нарікань, стверджується в повідомленні державного концерну.

Нагадаємо, що загалом всі державні замовники (зокрема ЗСУ і Нацгвардія) вже отримали від Укроборонпрому 3950 нових, модернізованих та відремонтованих одиниць озброєння і техніки, з яких 2591 – ракетно-артилерійське озброєння; 715 – радіолокаційні станції, ППО, засоби зв’язку, РЕБ та навігації; 587 – бронетанкова техніка; 47 – авіаційна техніка і обладнання; 10 – військово-морська техніка. Крім того, підприємства Укроборонпрому відремонтували та передали 1303 двигунів та комплектуючих.