РФ модернізує кримський авіаційний комплекс НИТКА

Автор: Ганна Марко
РФ модернізує авіаційний комплекс НИТКА в Криму

РФ планує модернізувати, захоплений в 2014 році, кримський полігон злітно-посадкових систем НИТКА (абр. рос.: Наземный Испытательный Тренировочный Комплекс Авиационный), призначений для відпрацювання техніки зльоту і посадки літаків на палубу авіаносця.

Контракт на проведення робіт може бути підписаний навесні 2021 року, повідомляє ТАСС з посиланням на джерела близькі до Головного штабу ВМФ Росії.

Очікується, що контракт буде підписаний в квітні-травні майбутнього року. Він передбачає ремонт і модернізацію комплексу НИТКА в Криму

Розташований на території, окупованого Росією в 2014 році, українського півостріву Крим, комплекс відтворює палубу авіаносного крейсера – окладається з основного злітно-посадкового блоку і злітно-посадкової смуги зі стартовим трампліном. Обладнаний потужними паросиловими й електрогідравлічними пристроями – катапультами й аерофінішерами.

Будівництво тренувального комплексу в авіагарнізоні Саки-4 було розпочалось у 1977 році. Перший зліт з трампліна тренажеру було здійснено 21 серпня 1982 року.