Морська піхота отримала бронеавтомобілі «Козак-2»

Морська піхота отримала бронеавтомобілі Козак-2

Морська піхота ВМС Україні отримала броньовані автомобілі «Козак-2», що були передані приватною компанією «НВО «Практика» в рамках держоборонзамовлення.

Про це повідомляє пресслужба Командування морської піхоти.

Один з підрозділів морської піхоти оновив свій парк бронеавтомобільної техніки. Зокрема, до морпіхів надійшла партія броньованих автомобілів «Козак-2».

Отримання нових зразків озброєння – завжди визначна подія, адже кожне оновлення чи поповнення парку автотехніки насамперед означає посилення бойових можливостей українських морських піхотинців, що у подальшому дозволить особовому складу на більш високому та якісному рівні виконувати поставлені завдання.

Морська піхота отримала бронеавтомобілі Козак-2 Морська піхота отримала бронеавтомобілі Козак-2

Нагадаємо, що 12 грудня 2020 року Науково-виробниче об'єднанная «Практика», у рамках виконання ДОЗ, передало Збройним Силам України понад 40 спеціалізованих броньованих автомобілів «Козак-2». Ймовірно, що саме ці автомобілі отримала морська піхота.

Зауважимо, що раніше морська піхота отримувала побудовані на шасі МАЗ-5434 бронеавтомобілі «Варта», виробництва ТОВ «Українська бронетехніка». Також очікується, що в 2021 році морська піхота отримає 60 БТР-4 з підвищеною морехідністю (БТР-4М).