Міноборони закупило рекордну за 7 років кількість пального

Міноборони закупило рекордну за 7 років кількість пального

За підсумками 2020 року Міністерство оборони уклало договорів на закупівлю 230,6 тис. тонн пального для потреб Збройних Сил України. Це найбільший показник за останні 7 років.

Результату вдалося досягти без збільшення відповідних бюджетних асигнувань, повідомляє пресслужба військового відомства.

— Міністерство оборони використовує усі можливості, аби наші військовослужбовці були забезпечені необхідними засобами для оборони держави. Моя позиція – ефективно використовувати бюджетні кошти, купувати ощадливо, але, водночас, якісні товари та послуги. А зекономлений фінансовий ресурс використовувати для посилення спроможностей. Така політика вже дає свої результати – завдяки економії у 2020 році Міністерство оборони уклало договорів на закупівлю 230,6 тис. тонн пального для потреб Збройних Сил України, – повідомив міністр оборони Андрій Таран

Повідомляється, що завдяки зміні у підходах до здійснення закупівель, Міністерство оборони змогло сповна скористатися зниженням світових цін на нафту та нафтопродукти, і збільшити обсяги закупівель фактично на чверть. Додаткові обсяги пального спрямовані на збільшення оперативних та стратегічних резервів Збройних Сил України за відповідними напрямками.