Укроборонпром буде ліквідовано вже в 2021 році

Укроборонпром буде ліквідовано вже в 2021 році

Державний концерн «Укроборонпром» припинить своє існування вже наступного року. Замість концерну будуть створені галузеві холдингові компанії.

Про це повідомив новий генеральний директор концерну Юрій Гусєв.

Планується, що в наступному році Укроборонпром припинить своє існування. Будуть створені нові холдингові компанії, які працюватимуть за принципами корпоративного управління, за принципами прозорості, щоб забезпечити уникнення будь-яких корупційних чи інших ризиків у такий важливій галузі

За словами Гусєва, попередньо передбачається створення холдингу «Оборонні системи України», до якого увійдуть холдинги, що опікуватимуться авіаремонтом, бронетехнікою, високоточним озброєнням, боєприпасами і спеціальною хімією, радарними системами та морськими системами. Окремо планують створити аерокосмічний холдинг, який опікуватиметься авіабудуванням, аерокосмічними компонентами і космічними системами.

Нагадаємо, що попереднім керівництвом концерну планувалось створити шість держкорпорацій: ракетобудівну, авіаційну, авіаремонтну, бронетанкову, радарних та морських систем. Згодом авіаційну промисловість вирішили відокремити в окремий холдинг.

Читати також:Став відомий повний склад корпорації «Радарні системи»